Klant aan het woord

Klant aan het woord

peter-moonen

“Geen nummer, maar een mens!”

Soms lopen de zaken helaas niet zoals gehoopt. Ondanks hard werken moet u de meest moeilijke beslissingen nemen voor uw bedrijf. Peter Moonen van voormalig Grondverzetbedrijf Moonen vertelt over zijn ervaringen en hoe hij is bijgestaan, geadviseerd en ondersteund door Limpens Accountants.

Wanneer de zaken niet lopen zoals gehoopt

Als MKB-ondernemer is het natuurlijk fantastisch om financiële successen te kunnen delen met uw accountant. Iedereen ziet het liefst mooie cijfers. Maar het loopt helaas niet altijd zoals u had gehoopt. Wegens onvoorziene omstandigheden, economische veranderingen of ontwikkelingen kunt u ineens in zwaar weer terechtkomen. Op die momenten is het belangrijk dat u weet dat u terecht kunt bij uw accountant om samen op zoek te gaan naar de minst pijnlijke oplossing voor uw situatie.

Het overkwam hardwerkende ondernemer Peter Moonen in 2014. Hij had al 18 jaar een goed lopend grondverzetbedrijf met 17 mensen in dienst, toen hij door onvoorziene omstandigheden zijn twee grootste opdrachtgevers kwijtraakte. Dit was voor hem een dusdanige klap dat hij zijn hele bedrijf onder de loep moest nemen. Dit deed hij in nauwe samenwerking met Limpens Accountants. Peter Moonen: “Ed Limpens en ik doorliepen alle mogelijke opties voor mijn bedrijf. De opties waren allemaal schrijnend, maar ik wilde kiezen voor de minst pijnlijke oplossing. Zowel voor mij als voor mijn werknemers. Dankzij het deskundige en snelle handelen van Limpens Accountants heb ik uiteindelijk de minst slechte oplossing in gang kunnen zetten.”

Zoeken naar de beste financiële oplossing

Wanneer u in een lastige financiële situatie terechtkomt, ziet u mogelijk geen uitweg meer en neemt u soms te snel iets voor waar aan. Het is belangrijk om juist dan kalm te blijven en alle feiten en mogelijkheden goed naast elkaar te leggen en af te wegen. Peter Moonen: “Het is belangrijk om als ondernemer ook zelf op de hoogte te zijn van belastingen en wet- en regelgeving. Maar daarnaast is het prettig om geadviseerd te worden door mensen die elke dag niets anders doen en dus grondig en correct te werk gaan. Dat geeft vertrouwen. Vooral in lastige situaties. Ik ben al jaren een meer dan tevreden klant bij Limpens Accountants. Ze denken niet in standaard oplossingen, maar gaan echt uit van je eigen specifieke situatie. Daarnaast behandelen ze klanten als mensen en niet als nummertjes, wat ik bij eerdere accountantskantoren wel heb meegemaakt. Deze persoonlijke en betrokken aanpak maakt voor mij echt het verschil.”